Akdeniz Haberler

Hayat Boyu Öğreniyoruz

EĞİTİM

Hayat Boyu Öğreniyoruz

 Öğrenmenin yaşı yok: Hayat Boyu Öğreniyoruz

 Silifke’de “Hayat Boyu Öğrenme”

  HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke’de Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği toplantısı yapıldı

 Halk Eğitimi Toplantı Salonunda Kaymakamı Şevket Cinbir’in başkanlığında yapılan toplantıda 2015-2016 yılında açılan mesleki ve kültürel kurslar hakkında bilgi verilirken, 2016-2017 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında yeni fikir ve planlamalar masaya yatırıldı.

Düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş, ilçe Jandarma Komutanı Serdar Abraş, Sivil Toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi yaptı. Müdür Çiftçi; Halk Eğitim Merkezleri Hayat Boyu öğrenme faaliyet, kapsamında toplumun pek çok ihtiyaçlarını karladığını, resmi kurumların ve sivil toplum örgütleri iş birliğinde gerçekleşmekte olan ve gerçekleşen bir çok yararlı faaliyet bulunduğunun altını çizdi.

Müdür Çiftçi, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz aracılığı ile toplumumuzun sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayan pek çok kurs açılmış ve bu kurslarda çok sayıda vatandaşımız faydalanmıştır. Halk Eğitim Hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu. Ardından ise ilçede eğitim-öğretim veren okullar ile bu okullarda yapılan çalışmalara yönelik bilgiler verdi.

 DEVAMSIZLIK DİKKAT ÇEKTİ

Silifke Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş, istatistik veriler hakkında bilgi verdi.

Müdür Ateş, Silifke Halk Eğitim Merkezi’nin 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında 4 bin 98 mesleki, 4 bin 523 kültürel olmak üzere 626 kurs açıldığı, bu kurslara toplamda 21 bin 97 kursiyerin katıldığı, fakat devamsızlık nedeniyle 18 bin 135 kişinin belgesini almaya hak kazandığı belirtti.

Ayrıca Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kurslarına ayrıca önem verildiğine dikkat çekti.

Müdür Ateş , “insanların eğitimlerine, cinsiyetlerine, ekonomik durumlarına veya konumlarına bakılmadan, bir meslek edindirmek, ortak kültürün gönüllü temsilcisi yapabilmek, topluma katkı sağlayan ve katılımcı birey haline getirmek, öğrendiklerini toplumdaki diğer bireylerle paylaşıcı olmalarını sağlamak, üretken vatandaş olarak yetiştirmek amacıyla yer ve zamana bağlı olmaksızın genel, mesleki, teknik eğitim ve sosyal ve kültürel kurslar düzenlenmektedir” dedi.

Çalışmalar hakkında gerek istatistik gerekse sözlü olarak bilgi alan Kaymakam Cinbir, geçmiş yıllarda açılan kurslarla son dönemi karşılaştırıp kursların sayısının karşılaştırarak, kurs açılmayan mahallelerin bulunup bulunmadığı konusunda da bilgi aldı.

Özellikle meslek edindirme kurslarına ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Şevket Cinbir, verilen kursların arasında bulunan aile eğitimine önem verilmesini söyledi.

 

Açılacak olan kurslarda vatandaşın aldığı belgelerle birer meslek sahibi olmaları konusunda önünü de açıldığının altını çizen Kaymakam Cinbir, “Bu aşamada gerek müdürlüğümüz çalışanlarına gerekse okul müdürleri ve öğretmenlerimize büyük iş düşmektedir. Alan taramalarında öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz özveri ile çalışmalı, talepleri değerlendirip vatandaşın talebi yerine getirmek için elinden geleni yapmalıdır.

 İş kur ile yapılan mesleki kurslarda daha çok eğilmeliyiz. Online, yazılı başvuru, alan taraması gibi bir çok etkili duyurunun yanı sıra bu işi birazda gönüllü yapmalıyız. Devletin her kurumu bizimdir ve bütün okullarda bu kursları açabilme şansımız vardır. Bu anlamda okulları bu anlamda iyi kullanmalıyız. Bu yıl daha etkin kursları görmek isteriz” dedi.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.