Anne babaların tutumu belirleyici rolde
Okula maske ile gidecek çocukların sosyal mesafe kurallarına uymakta ve maske takmakta zorluk çekmeleri söz konusudur. Çocuklar, anne babaların virüs sürecindeki tutumunu taklit ederek, örnek almaktadır. Dolayısıyla anne babaların maske, hijyen, sosyal mesafe gibi konulardaki tutumlarının çocuklar için yol gösterici olduğu unutulmamalıdır.
Bilgi kirliliğine dikkat
İnternet üzerinde dolaşan ya da sosyal çevrede dile getirilen sahte bilgiler çocukların psikolojisini doğrudan etkilemektedir. Gündemde olan sahte bilgilerle ilgili yetkili mercilerin yaptığı açıklamalar dikkate alınarak çocuklar mutlaka aydınlatılmalı, akıllarına takılan ve merak ettikleri her konuyu danışmaları ve fikir almaları öğütlenmelidir.
Hijyen her zamankinden daha da önemli
Virüs sürecinin devam ettiği dönemde çocuklar ellerini sık sık, en az 20 saniye sabun ve suyla yıkamaları konusunda eğitilmeli, sosyal alanlara temasının ardından yüzüne ve ağzına dokunmaması gerektiğini aktarılmalıdır. Arkadaşlarıyla yiyecek veya içeceklerini paylaşmamaları gerektiği, bu durumun hem kendi hem de arkadaşlarının sağlığı açısından önemli olduğunu hatırlatılmalıdır.
Islak mendil ya da dezenfekte jel
Mikroplardan arınmak ve korunmak için farklı yöntemler de söz konusudur. Çocuklar çantalarında ıslak mendil ya da dezenfekte jel bulundurması mikroplardan korunmalarını sağlayacaktır.
Öğretmenle iletişim ihmal edilmemeli
Çocukların gününün büyük bölümünü geçirdikleri öğretmenlerin hijyen konusundaki tutumu da yol göstericidir. Anne babalar, çocuklarının hijyen konusunda kurallara uyup uymadıkları konusunda öğretmenlerle iletişimde olmalı ve düzenli bilgi almalıdır. Ayrıca mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması sağlanmalıdır. Yine mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya kronik hastalığı olan büyükler öğrencileri okula bırakıp almamalıdır.