Haber: Atike Ceylan Kaçar
Anavatanı Güney Afrika olan ve kireçli topraklarda yetişen Dikenli İncir Mersin’in Silifke ilçesinde büyük rağbet görüyor. Sokak tezgâhlarında tane ile satılan bu mucizevî besin ülkemizde Antalya, Mersin ve Adana gibi sıcak iklime sahip illerde yetişmektedir. “Üzerindeki dikenli kabuk tabakasını temizlenilmesinin ardından soğutularak tüketilen Dikenli İncir her yaştan ve kültürden insanlar severek tüketiyorlar. İçinde barındırdığı bol su ile de susuzluğa da iyi gelmektedir.”
Vücut direncini artıran Dikenli İncir içeriğinde bol miktarda C vitamini barındırmasıyla beraber güçlü bir antioksidan özelliği yaratmaktadır. Cildi güzelleştirme özelliğiyle dikkat çeken Dikenli İncir kadınların korkulu rüyası olan gözaltı şişliklere de iyi gelmektedir.
Günde 2-3 adet tüketildiğinde bağırsak fonksiyonlarını düzenleyen dikenli incir sindirim sistemi üzerinde de oldukça şifalı bir meyve türü olarak karşımıza çıkıyor. İbn-i Sina'nın en faydalı meyve türlerinden birisi olarak gördüğü dikenli incir özellikle yaz aylarında görülen yorgunluk ve halsizliğe iyi geliyor.