Akdeniz Haberler

Mersin’de Jandarmanın 185’inci kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı

YEREL

Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci Kuruluş Yıldönümü Mersin’de düzenlenen çeşitli  etkinliklerle kutlandı.

Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci kuruluş yıldönümü kapsamında Mersin Akbelen şehitliğinde gerçekleşen ziyarete İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan ATASOY, Jandarma personeli, şehit aileleri ve davetliler katıldı.

Mersin Müftülüğü personeli tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Şehit yakınları ile bir süre sohbet eden İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy başsağlığı dileyerek şehitlerimizin kabrine gül bıraktı.

Mersin Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelenk Sunma Törenine Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, askeri personel, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tuğgeneral Ercan Atasoy’un Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasına müteakip saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kutlama programına Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin milletvekilleri, protokol üyeleri, askeri personel, gaziler ile şehit yakınları katıldı.

Mersin Valisi Sn. Ali Hamza Pehlivan’ın konuşması ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in kuruluş yıl dönümü mesajının okunmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı ve Mersin İl Jandarma Komutanlığı Tanıtım Filmi izlendi. Mersin İl J.K.lığı personelinden oluşan koronun sunduğu Müzik dinletisi, Jandarma Komando Birliği Personelinin Harmandalı/Zeybek gösterileri, Jandarma marşının söylenmesi, resim ve fotoğraf sergisi ile stantların gezilmesiyle kutlama programı sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.