Silifke'de 7 yıl önce deprem riski nedeniyle yıkılan Göksu İlkokulu’nun kendi binasına taşınmasının zamanı gelmedi mi? 

Yedi yıl eğitim öğretim süreçleri için çok uzun bir zaman dilimi hele ki 1350 öğrencisi olan tam güne geçtiğinde bu rakamın 1500 öğrenciye çıkacağı net bir şekilde öngörülen 70 personeli Göksu İlkokulu ile 1100 öğrencisi 80 personeli bulunan Atatürk Ortaokulu bir arada ise… Ve sabahın altı ellisinde başlayıp akşam on sekizlere kadar uzanan yorucu bir günlük tempo…

Her misafirliğin bir sonu olmalı, bu iki okulun yıllardır süren esareti ve çilesi artık bir son bulmalı. Bu iki okulun ayrılmasının vakti geldi de geçiyor bile… Bugüne kadar Göksu ilkokulu’nun kendine ait bir binası yoktu bu nedenle şartlar zorlanarak eğitim öğretim adına imkansızı başardı her iki okul . Ama artık Göksu İlkokulu adına ve ilkokul öğrencilerine göre tasarlanmış (lavabo, tuvalet , tahta boyları…) ve tamamlanmış 43 derslikli bir okul binası var. Ne hikmetse bu bina sadece bu yıl 12 dersliğini kullananacak olan Göksu Anadolu Lisesi’ne tahsis ediliyor. Nerede ülke genelinde uygulanan tasarruf tedbirleri ? Binanın yarısından fazlası boş.

Tabii ki de Göksu Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinin de mağdur olmasını aklıselim hiç kimse istemez ve mutlaka herkesi memnun edecek bir alternatif üretilecektir.Kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması adına yıllardır kronikleşen ve eğitim öğretim süreçlerini olumsuz etkileyen Göksu ilkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nun zorunlu birlikteliği artık son bulmalı ve ilçemizde okullar arası eşit rekabet ortamı sağlanmalı, öğrencilere eşit fırsatlar sunulmalıdır.

Silifke eğitim camiası şu soruların da cevabını merakla beklemektedir.

1- Göksu İlkokulu’nunkendi adına yapılan binasına dönememesinin önündeki engeller nelerdir?

2-Geçen yıl oldu bittiye getirilerek alınan bu yanlış karardan ne zaman dönülecek?

3-Ortaya çıkan kamu zararını kim karşılayacak?

4-Öğrencilerin mağduriyetinin vebalini kim üstlenecek ?

Silifke kamuoyuna saygıyla arz olunur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.