Akdeniz'i korkutan uyarı

Geçtiğimiz günlerde bazı uzmanlar, iklim değişikliği sebebiyle deniz suyu sıcaklığının normalin üstünde olduğu ve bu durumun Akdeniz'de kasırgaya neden olabileceği konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Akdeniz'i korkutan uyarı

Meteoroloji 5 günlük hava durumu

Uzmanlar; Yunanistan, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de sıcaklık anomalilerinin yükselmesi önümüzdeki zaman diliminde Akdeniz kasırgalarının ortaya çıkmasını tetikleyeceği konusunda vatandaşları uyardı.

Bu iddialar üzerine Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'de yaşayan vatandaşlar Akdeniz kasırgası konusunda, "Akdeniz kasırgası ne zaman?" sorusuna cevap aramaya başladı.

AKDENİZ KASIRGASI NE ZAMAN?

Sosyal medya hesabından konu hakkında paylaşım yapan bir uzman, "Akdeniz de açık deniz yüzeyinde kasırga oluşumu bekleniyor. Modeller bu akşam itibariyle kasırganın oluşumunu gösteriyor." açıklamasında bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulla Sakallı ise Akdeniz bölgesinde yağış beklendiğini ancak kasırga gibi bir risk bulunmadığını açıkladı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre; Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/saat) kuvvetli esmesi bekleniyor.

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli 40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Muğla'nın ve Aydın'ın iç kesimleri, Denizli, Antalya'nın batısı, Burdur, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36