Başkan Turgut, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

Başkan Turgut, ‘30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun’

Başkan Turgut, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

Turgut, ‘30 ağustos inanan ve başaran bir halkın zaferidir’

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Mustafa Turgut, Türk Milleti'nin 30 Ağustos'ta emsali görülmemiş bir zafer elde ettiğini, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazandığı bu zafer ile bağımsızlık uğruna neler yapabileceğini düşmanlarına ve dostlarına bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağının bu zaferle tescillendiğini kaydeden Başkan Mustafa Turgut şunları ifade etti. ‘30 Ağustos 1922 tarihi ordumuzun onurlu direnişi bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdiği ve Türk Milleti için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, halkımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir döneme girdiği tarih olmuştur. Aziz milletimiz, bu zaferle, hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, bütün dünyaya ispatlamıştır. Büyük zaferin en önemli yanı, bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda neler yapabileceğini göstermesi açısından önemidir. Türk Milleti'nin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferinin 102. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti Hürriyet ve Bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. 30 Ağustos bu nedenlerle tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı aynı coşkuyla kutlayacağız. Bu büyük gün vesilesi ile halkımızın bayramını tebrik ediyor, başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz.’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36