Mutlaka görmen gereken el değmemiş tarihi yapıların bulunduğu Narlıkuyu’da kısa bir tatile ne dersiniz?

Gelmişken Cennet ve Cehennem mağaralarını da görmüş olur, Astım mağarasında da bir nefes alırsınız.

Sizlere bugün önermek istediğim harika bir yer keşfettim :)  Aslında buraya sık sık giderim. Ama son ziyaretimde farklı bir şey gördüm. Resimlerde gördüğünüz bu tarihi yapı Narlıkuyu Cennet- Cehennem mağarasının hemen yanında bulunuyor.

Kapının altından geçenin kısmeti açılıyormuş : ) Haydi geçelim!

Buraya gelenler tarih kokan bu alanda bulunan taş yapının içerisinde bulunan sur kapının altından geçerek dua ediyorlar. Eski geleneklerde buradaki kapının altından geçenlerin en kısa zamanda kısmetinin açıldığı ve evlendiği bilinmekteymiş. Buraya gelen ziyaretçilerin başında ise doğa ve düğün fotoğrafçıları yer alıyor.

Ziyaretçiler hem doğayı ve tarihi yapıyı geziyor hem de fotoğraf çektiriyorlar. Yerel halktan aldığım bilgiye göre ise bu yapının eski bir ibadethane olduğunu söylendi.  Kimine göre ise eski bir ambar olduğu söylenmekte. Sizlerde burayı görmek isterseniz Ekim ayı gezisi olarak etkinliğinize eklemenizi tavsiye ediyorum. 

  

 

Narlıkuyu nerede diye soranlar olacaktır. Narlıkuyu Mersin'in Silifke ilçesine bağlı turistik bir mahalledir. içerisinde birçok tarihi yapı barındırır. bunların başında Cennet ve Cehennem mağaraları ve Astım mağarası yer alır ve halka açıktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.