Korkmaz, "İstifalar Bir Siyasi Mühendisliktir"

CHP Silifke İlçe Başkanlığından 12 yönetim kurulu üyesi istifa etmesiyle Başkanlığı düşürülen Zarif Korkmaz, İlçe parti binasında basın açıklaması yaptı.

Korkmaz, "İstifalar Bir Siyasi Mühendisliktir"

Korkmaz’dan Basın açıklaması

CHP Silifke İlçe Başkanlığından 12 yönetim kurulu üyesi istifa etmesiyle Başkanlığı düşürülen Zarif Korkmaz, İlçe parti binasında basın açıklaması yaptı.

Basın mensuplarının ve partililerin katıldığı toplantıda,  parti tüzüğüne ve sorumluluklarına aykırı davranışlarla karşı karşıya kaldığını belirten Korkmaz, “ yapılan istifalar bir siyasi mühendisliktir” dedi.

Korkmaz, CHP’nin kurumsal kimliğinin önemini vurgu yaparak,  12 Ağustos 2023 tarihinde Silifke İlçe Kongresi’nde seçildiğini hatırlattı. 35 yıllık siyasi geçmişini ve partinin farklı kademelerinde görev aldığını belirten Korkmaz,  Partisine bağlılığına vurgu yaparak,  “Esas olan CHP’nin kurumsal kimliğidir. biz de bu kimliğin emrettiği çerçevede hareket etmek zorundayız ” dedi.

“YAPILAN İSTİFALAR BİR SİYASİ MÜHENDİSLİKTİR”

İstifalar hakkında konuşan Korkmaz,  “Cuma günü 12 yönetim kurulu üyesi arkadaşım istifa ederek yönetimin düşmesine neden oldu. İstifa, elbette ki bir tercihtir ancak ne için yola çıktığımızı unutmamalıyız.

31 MART ÖNCESİNDE NEREDEYDİNİZ?

Açıklamasında istifaların arkasında yatan sebeplere de değinen Korkmaz, “Burada kamuoyuna duyuru yapıldı. Bu duyuruyu yapan değerli kardeşime sesleniyorum: Bu bina ve altı oklu bayrak hepimizin. Burası bir kurumsal kimliktir, kimse annesinden ilçe başkanı, belediye başkanı veya meclis üyesi olarak doğmadı ve bu görevler kalıcı değildir. Görevler gelip geçicidir, mahkeme kadıya mülk değildir. Kurumsal kimliği hatırlatan arkadaşlara sesleniyorum: 31 Mart öncesinde neredeydiniz? Neden bugün bu basın açıklamasını yaparak istifa etmeyi düşündünüz? Bu istifanın altında bir siyaset mühendisliği vardır. CHP’nin rakibi CHP’liler olmamalıdır,” diye konuştu.

“BENİM İPİMİ KİMSE ÇEKEMEZ”

Korkmaz, sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere karşı duruşunu koruyarak, “CHP ilçe başkanının ipini çektik diyenlere sesleniyorum, benim ipimi kimse çekemez, benim ipimi çekebilecek tek güç CHP’nin üyeleridir,” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36