Hayvan pazar yeri kurban bayramına hazır

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut; “2017 yılında Mukaddem Mahallesi Becili mevkiinde 12000 m² alanda hayata geçirdiğimiz Canlı Hayvan Pazar Yeri projemiz, bugün Silifke ve bölge ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor” dedi.

Hayvan pazar yeri kurban bayramına hazır

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Canlı Hayvan Pazar Yerinde devam eden stant ve gölgelik çalışmalarını yerinde inceleyerek, Başkan Yardımcısı Osman Şen ve birim amirlerinden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. 

‘Silifke’mize Daha Fazla Kalıcı Eserler Bırakmaya Devam Edeceğiz’

Silifke Belediyesi, Canlı Hayvan Pazar Yerinde, hem satıcıların hem de kurbanlık alacak olan vatandaşların rahat ve hijyenik bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. 

2017 yılında Silifke’nin hayvan pazar yeri sorununa çözüm ürettiklerini belirten Başkan Turgut; “Kırsal nüfusumuzun büyük bir bölümü, geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamasına rağmen yıllardır bu soruna kimse bir çözüm üretmemiş. Kurban bayramlarında bile geçici çözümlerle yürütülmeye çalışılmış. İlçemizin en önemli eksikliklerinden biriydi. Bu eksikliği çözüme kavuşturmak için çalışmalarımıza başladık ve Canlı Hayvan Pazar Yeri Projemizi hayata geçirdik. Zemin etüt ve stabilize çalışmalarımızı yaparak o yıllardan bugüne dek aktif bir şekilde kullanılıyor. Önümüzdeki görev sürecinde şehrimize daha fazla kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Yaptık, Yine Yapacağız’

Canlı Hayvan Pazar Yeri hizmetinin Silifke’ye olduğu kadar bölge ekonomisine de büyük bir katkı sağladığını belirten Başkan Turgut; “İlçemiz hayvancılık alanında cazibe merkezi durumunda. Pazar yerimiz sayesinde ilçemiz ve çevre ilçelerde bulunmayan hayvan pazarı ihtiyacı karşılanmış olacak. Önümüzdeki yıllarda Canlı Hayvan Pazarı Yerimizi daha da geliştirip modernleştireceğiz. Pazar sayesinde teknik, sağlık ve hijyenik şartlara kavuşulacak olup, salgın hastalıklar ve parazit kaynaklı hayvan hastalıklarının yayılması engellenecek, daha sağlıklı ortamlarda alışveriş yapılacaktır.

Sahada stant ve gölgelik çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Zemin temizliği ve stantların numaralandırılmasının ardından hizmet vermeye başlayacaktır. Yaptığımız hizmetlerimiz ve kentimize kazandırdığımız yatırımlarımız ortada. Birlik ve beraberlik içerisinde bu güzel ilçemizi çağdaş bir kent yapma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Yaptık, yine yapacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36