Mersin Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi, Koronavirüs salgını sürecinde de sokağa çıkma yasağı döneminde de vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Kriz Merkezi, kurulduğu günden bu yana geçen 41 günde toplam 81 bin 69 çağrıya yanıt verdi.
Vatandaşların gıdadan bebek mamasına, sağlık paketinden dezenfeksiyon taleplerine kadar birçok isteği ekipler tarafından dinlendi, tek tek analiz edildi. Dört günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde de Kriz Merkezi vatandaşlara dört dörtlük hizmet sundu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi, tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. 23 Nisan’da başlayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde de vatandaşların artan taleplerini karşılayan Kriz Merkezi, çağrılara anında yanıt vererek, taleplerin karşılanmasını sağladı. Kriz Merkezi, kurulduğu günden bu yana geçen 41 günde 81 binden fazla çağrıya yanıt verdi.
Sokağa çıkma yasağında da Kriz Merkezi’nden kesintisiz hizmet
23 Nisan’da başlayan ve hafta sonu ile bağlanarak 4 güne çıkarılan sokağa çıkma yasağında da Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi, genç, yaş almış demeden tüm vatandaşların yanında yer aldı. “0324 533 37 21” numaralı telefona ulaşan ve taleplerini ileten vatandaşlar, evlerinden çıkmadan eksiklerini karşılama olanağı buldu. Kriz Merkezi, kurulduğu günden bu yana geçen 41 günlük sürede toplam 81 bin 69 çağrıya yanıt verdi. Vatandaşların gıdadan bebek mamasına, sağlık paketinden dezenfeksiyon taleplerine kadar birçok isteği ekipler tarafından dinlendi, tek tek analiz edildi.
Gıda kolileri ve sıcak yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor
Koronavirüs günlerinde çalışamayan, evine ekmek götüremeyen vatandaşların Kriz Merkezi’nden en çok talep ettiği ihtiyaçların başında gıda kolisi ve sıcak yemek var. Virüs dolayısıyla ekonomik anlamda oldukça sıkıntılı günler yaşayan ve tenceresinde sıcak yemeği kaynamayan vatandaşın yardımına Kriz Merkezi koşuyor. Kriz Merkezi’ne şimdiye kadar 71 bin 277 vatandaş gıda yardımı için ulaştı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde kurulan Kriz Merkezi’nin yanı sıra Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da Kriz Merkezi ile eş zamanlı bir şekilde gıda kolisi ve yemek yardımlarını yürütüyor.
Aşhane’nin yemekleri daha fazla sofrada yer alıyor
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri her geçen gün daha fazla yurttaşa ulaşıyor, gıda kolileri ile evlerde tencerenin kaynamasını sağlıyor. Aşhane’den giden sıcak yemekler daha fazla sofrada yerini alıyor. Her gün daha fazla kişinin karnına sıcak yemek girmesine vesile olan ekipler tarafından şu ana kadar 50 binin üzerinde vatandaşa, 15 bine yakın esnafa gıda kolisi dağıtıldı. Toplam dağıtılacak olan gıda kolisi sayısı ise 165 bin düzeyinde bulunuyor.
Evinden çıkamayan 65 yaş üstü yurttaşların da aralarında bulunduğu 8 bin kişiye günlük olarak sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Ayrıca Koronavirüs sürecinin kahramanları olan sağlık çalışanlarına da ücretsiz sıcak yemek ulaştırılıyor. Şu ana kadar Akdeniz’de 10, Mezitli’de 4, Toroslar’da 8 ve Yenişehir’de 6 Aile Sağlığı Merkezi olmak üzere toplam 28 Aile Sağlığı Merkezi’ndeki 330 sağlık çalışanına her gün öğle yemeği götürülüyor.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ise mevsimlik tarım işçilerine gıda kolilerini ulaştırıyor. Çadırlarda oldukça zorlu şartlarda yaşayan mevsimlik tarım işçisinin yer aldığı 1327 aileye gıda kolisi ulaştıran ekipler, Ramazan ayı boyunca daha çok aileye ulaşmaya devam edecek.