Mersin’de Gökçebelen ve Arpaçsakarlar Mobil Katı Atık aktarma istasyonlarının faaliyete geçmesi ile merkez dört ilçede çöp toplama konusunda en önemli adımlardan birisi daha atılmış oldu.
Günlük olarak yüzlerce ton evsel atığın bertaraf edildiği aktarma istasyonlarının hizmete girmesi ile çöp aktarmada yaşanılan zaman kaybı ve mesafe sorunu ortadan kaldırırken, düzenli katı atık toplama alanındaki araç trafiğinin de önüne geçilmiş oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde 2018 yılı içinde faaliyete geçen Gökçebelen Mobil katı atık aktarma istasyonu Yenişehir ve Mezitli, Arpaçsakarlar Mobil Katık atık aktarma istasyonu da Akdeniz ve Toroslar ilçelerinin çöplerinin geçici olarak aktarımında kullanılıyor.
Gökçebelen’de 440 Bin Kişilik Alana Hizmet Ediliyor
Yenişehir ilçesi sınırları içinde bulunan Gökçebelen Mobil katı Atık aktarma İstasyonu’nda Yenişehir Belediyesi’nin yanısıra Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından toplanan evsel katı atıkların geçici aktarımı sağlanırken bu yolla toplam 440 Bin civarındaki nufusa sahip olan iki ilçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bu hizmet ile tanışmış oldu.
Gökçebelen Mobil Katı Atık aktarma İstasyonu’nda günde yaklaşık 400 ton evsel katı atığın geçici aktarımı yapılırken Yenişehir ve Mezitli ilçe belediyeleri tarafından küçük hacimli araçlar vasıtası ile toplanan atıklar, aktarma istasyonunda büyük hacimli araçlara sevk ediliyor.
Sevk işleminin akabinde yaklaşık
Akdeniz ve Toroslar’ın Günlük 600 Ton Çöpü Arpaçsakar’a Aktarılıyor
295.663’lük nüfusa sahip Toroslar ve 268.874’lük nüfusun yaşadığı Akdeniz ilçemizin katık atıkları da Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Arpaçsakarlar mahallesi’nde kurulan Mobil Katı Atık Aktarma İstasyonu kullanılarak aktarılıyor.
Aktarma istasyonda toplamda günde 600 ton katı atığın aktarımı geçici gerçekleşirken bu sayede ilçe belediyelerine ait araçların
Katı atık aktarma istasyonlarının faaliyete geçirilerek Mersin’de çöplerin aktarımı konusunda yeni bir dönemin başladığına işaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Katı atık aktarma istasyonlarında çöp kokmaya başlamadan anında toplanıyor ve depolama alanına gidiyor” dedi.
Katı atık aktarma istasyonlarının enerji ve zaman tasarrufu sağladığını ve istasyonlar konusunda vatandaşlara bazı kesimler tarafından yanlış bilgiler verildiğini kaydeden Başkan Kocamaz,” Bu tip aktarma istasyonları İstanbul’un birçok bölgesinde var. Bunların etrafa koku yaydığına dair ortaya atılan iddialara inananları bu istasyonları gezmeye davet ediyorum. Burası bir aktarma istasyonu çöpler orada kalmıyor. Eğer koku oluyorsa biz onun da çözümünü buluruz” ifadelerini kullandı.